Kies uit 175+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Breda
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Nassau Wandeling door Breda

Details over dit uitje

De Nassau Wandeling met gids brengt u langs alle historische monumenten in Breda, die ook maar iets met dit belangrijke geslacht te maken hebben.

De naam 'Nassau' vindt u op belangrijke plekken overal in de stad terug.

Al sinds het begin van de 15e eeuw is de naam van het geslacht Nassau verbonden met Breda. Een eeuw later werd de oom van Willem van Oranje ook zelfs Graaf van Breda.

'De hertog van Brabant verkocht Breda in 1350 aan de Hollandse edelman Jan II van Polanen, Heer van Breda, die de burcht versterkte met een grachten vier hoektorens. Het zo ontstane kasteel (het kasteel van Breda) werd in de verdedigingswerken van Breda ingepast. Het geslacht Van Polanen stierf in de mannelijke lijn uit door de geboorte van de kleindochter Johanna van Polanen. Zij trouwde in 1403 met de Duitse edelman Engelbrecht I van Nassau, waardoor Breda incluis het kasteel in handen van deze voorname familie kwam. Dit huwelijk vormt het begin van de band tussen Nederland en het huis van Oranje-Nassau.'

Onze professionele gids brengt uw gezelschap langs het Nassaumonument in het Valkenberg, de Wendekinus kerk (nu de Waalse kerk) en nog vele andere beroemde plekken waar de familie een connectie mee heeft. De Nassau's hebben natuurlijk ook een belangrijke rol gespeeld in de Tachtigjarige Oorlog en heeft de naam tot in de eeuwigheid met de stad verbonden. De opkomst en verval van de familie wordt uitgebreid besproken door uw gids tijdens deze gezellige rondleiding, fascinerende anekdotes over de verschillende ontwikkelingen door de eeuwen heen passeren uiteraard de revue.

Inclusief:
  • Professionele gids
  • Rondleiding langs alle Nassaumonumenten
  • Te boeken op uw gewenste dag!

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit arrangement? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan