076 20 30 005
Kies uit 175+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Breda
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Nassau Wandeling door Breda

Info
Reviews
Veelgestelde vragen
Info over het uitje
Reviews
Veelgestelde vragen
Details over dit uitje
Nassau Wandeling door Breda

De Nassau Wandeling met gids brengt u langs alle historische monumenten in Breda, die ook maar iets met dit belangrijke geslacht te maken hebben.

De naam 'Nassau' vindt u op belangrijke plekken overal in de stad terug.

Al sinds het begin van de 15e eeuw is de naam van het geslacht Nassau verbonden met Breda. Een eeuw later werd de oom van Willem van Oranje ook zelfs Graaf van Breda.

'De hertog van Brabant verkocht Breda in 1350 aan de Hollandse edelman Jan II van Polanen, Heer van Breda, die de burcht versterkte met een grachten vier hoektorens. Het zo ontstane kasteel (het kasteel van Breda) werd in de verdedigingswerken van Breda ingepast. Het geslacht Van Polanen stierf in de mannelijke lijn uit door de geboorte van de kleindochter Johanna van Polanen. Zij trouwde in 1403 met de Duitse edelman Engelbrecht I van Nassau, waardoor Breda incluis het kasteel in handen van deze voorname familie kwam. Dit huwelijk vormt het begin van de band tussen Nederland en het huis van Oranje-Nassau.'

Onze professionele gids brengt uw gezelschap langs het Nassaumonument in het Valkenberg, de Wendekinus kerk (nu de Waalse kerk) en nog vele andere beroemde plekken waar de familie een connectie mee heeft. De Nassau's hebben natuurlijk ook een belangrijke rol gespeeld in de Tachtigjarige Oorlog en heeft de naam tot in de eeuwigheid met de stad verbonden. De opkomst en verval van de familie wordt uitgebreid besproken door uw gids tijdens deze gezellige rondleiding, fascinerende anekdotes over de verschillende ontwikkelingen door de eeuwen heen passeren uiteraard de revue.

Inclusief:
  • Professionele gids
  • Rondleiding langs alle Nassaumonumenten
  • Te boeken op uw gewenste dag!
Worden de uitjes alleen in de Nederlandse taal verzorgd of ook in andere talen?
Nee, onze gidsen spreken meerdere talen, dus vrijwel alle uitjes, excursies, rondleidingen en arrangementen kunnen ook in diverse talen worden gevolgd.
Onze groep is kleiner dan het minimaal aantal deelnemers, kan ik evengoed deelnemen aan het evenement?
Ja dat kan, omdat wij echter inkopen voor het minimaal aantal deelnemers verzoeken wij u dan wel dit minimum tarief te voldoen. Maar overleg van te voren met ons!
Waar in Breda starten de arrangementen van Breda Evenementen?
Veel uitjes starten in de buurt van het Centraal Station, de Grote Markt of het Kasteelplein, maar dit is volledig afhankelijk van het gekozen arrangement. De medewerkers van Breda Evenementen zullen u echter op tijd op de hoogte stellen van het juiste vertrekpunt.
Is de door mij gewenste datum beschikbaar?
Via onze systemen kunnen wij direct zien of het door u gewenste arrangement beschikbaar is op de door u opgegeven datum. Als dit zo is, adviseren wij u wel om ook zo spoedig mogelijk te reserveren, om mogelijke teleurstellingen zoveel mogelijk te voorkomen.
Hoe laat beginnen de uitjes van Breda Evenementen eigenlijk?
Dat bepaalt u zelf! Uiteraard deels afhankelijk van het gekozen arrangement, maar in principe beginnen de evenementen wanneer ù dat wilt!
Kunnen we ook aansluiten bij rondleidingen of workshops van andere groepen?
Nee, dat kan helaas niet. Breda Evenementen organiseert uitjes en arrangementen alleen voor groepen, volledig aangepast aan specifieke wensen. Om die reden kunnen geen anderen aan de arrangementen deelnemen.
Gaan de uitjes ook door als het weer wat tegen zit?
Jazeker! Ook als het regent gaan we gewoon de stad in! We kunnen eventueel regenponcho’s en paraplu’s regelen en even langer blijven hangen in een kroeg. Breda is ook prachtig als het minder mooi weer is, geloof ons maar!
Hoe komen wij van punt a naar b?
De gidsen van Breda Evenementen kunnen u begeleiden van het ene punt naar het andere (tenzij dit over een afstand van bijvoorbeeld 100 meter is..). Maar u ontvangt in ieder geval altijd een routebeschrijving van ons, zodat u weet waar u verwacht wordt.
Zijn de bedrijfsuitjes en arrangementen van Breda Evenementen fiscaal aftrekbaar?
In het algemeen zijn alle kosten voor een bedrijfsuitje fiscaal aftrekbaar, maar uiteraard alleen als deze kosten volgens de belastingdienst redelijk zijn. Tevens stelt de fiscus dat 75% van het personeel deel moet kunnen nemen aan het evenement. Deze 75% mag echter ook bepaald worden op basis van een bepaald onderdeel of afdeling van het bedrijf.
Kunnen jullie ons een brochure en prijslijst sturen?
Breda Evenementen maakt geen gebruik van brochures of prijslijsten. Wij betrekken u graag bij het samenstellen van het ideale arrangement. Op maat gesneden uitjes, weet u wel? Daardoor kunnen wij geen vaste tarieven vermelden, alles is immers afhankelijk van uw wensen en ideeën! We maken graag een persoonlijke offerte voor u, waarin al uw keuzes zoveel mogelijk zullen worden opgenomen.
Hoe ver van tevoren moeten we ons op maat gesneden uitje betalen?
Wij zenden u ruim van tevoren een factuur, deze dient maximaal 14 dagen na ontvangst van de factuur te zijn voldaan.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan