Kies uit 175+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Breda
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Brabantse Inburgeringscursus

Details over dit uitje

'Tis wa!' Het échte Brabant en de tongval leren? Bij de Brabantse Inburgeringscursus van Breda Evenementen laten we uw hele gezelschap feestelijk inburgeren.

We beginnen met een leuke rondleiding door het gezellige centrum van Breda.

We eindigen in een leuk café in de binnenstad, waar iedereen inhaakt en de mooiste Brabantse smartlappen gaat zingen. Hoe leert u anders de Brabantse cultuur? 'Tis wa!'

13.00 - 15.00 uur Stadswandeling Breda

Onze professionele gids is al jarenlang in staat om de mooiste anekdotes te vertellen over de stad Breda, de geschiedenis van de tachtigjarige oorlog en de Spaanse overheersing, de perikelen rondom het Spanjaardsgat, de opkomst van de Oranjes in deze stad en de vestiging van vele militaire kazernes en andere bezienswaardigheden.

U bekijkt de vele monumenten en bezichtigt de bekendste gebouwen. Nu we een decor hebben voor uw inburgering, lopen we door naar de workshop 'Plat Brabants'.

15.15 - 16.15 uur Cursus Plat Brabants

'Efkes lekker laachen', taalkundige weetjes van de bovenste plank! Deze cursus is voor de 'Die Hard' taalvirtuozen die altijd al eens de ins-en-outs van de Brabantse tongval wilden ontdekken. Hedde ge da gezeet gehad? Mènde da werkelijk woar? Hoe doe de ge da? Hoe hedde ge da gedan? Doe de gij dè dikker?

Het zijn maar een paar van de taalkwesties die door een originele cabaretier en 'Tonproater' met verve, melig en ludiek uit de doeken worden gedaan.

16.30 - 17.30 uur Smartlappen Zingen

In een gezellige Bredase kroeg gaat u de leukste levensliederen zingen die door 'het volk' omarmd zijn. Van de recente hits van Guus Meeuwis tot aan wat oudere Brabantse kaskrakers, het komt in hoog tempo voorbij. Ondertussen geniet u van een fris biertje of een kopje thee.

Inclusief:
  • Professionele gids (échte Brabander met jarenlange ervaring)
  • Brabantse Tonproater
  • Cursus met materiaal
  • Brabantse accordeonist
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit arrangement? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan